Κεραμική ψηφιακή εκτύπωση σε υαλοπίνακα

Σχεδιασμένο από τους DK architects, το εντυπωσιακό κτίριο Nespresso Boutique, στη Γλυφάδα, έχει κατασκευαστεί με πολυστρωματικούς υαλοπίνακες ασφαλείας της VASGLASS με κεραμική ψηφιακή εκτύπωση.

Η ζήτηση για κεραμική ψηφιακή εκτύπωση σε γυάλινες κατασκευές διαρκώς αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Χάρη στις νέες τεχνολογίες έχουν αναπτυχθεί μοναδικές λύσεις, που μπορούν να εφαρμοστούν τόσο στο εσωτερικό του κτιρίου όσο και στην πρόσοψη.

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παράδειγμα εφαρμογής ψηφιακής εκτύπωσης στην κτιριακή πρόσοψη είναι η Nespresso Boutique στη Γλυφάδα, που έχει κατασκευαστεί με πολυστρωματικούς υαλοπίνακες ασφαλείας της VASGLASS, με κεραμική ψηφιακή εκτύπωση. Τα χρυσαφί χρώματα των υαλοπινάκων, στους οποίους έχει γίνει ειδική μεταξοτυπία, έχουν επιλεγεί σύμφωνα με τα αντίστοιχα χρώματα των καψουλών της Nespresso. Η συγκεκριμένη εφαρμογή χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας σε κατάστημα ειδικής προβολής και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό.

Η γραμμή ψηφιακής εκτύπωσης της VASGLASS μπορεί να τυπώνει ψηφιακά πάνω σε υαλοπίνακα, χρησιμοποιώντας κεραμικά μελάνια. Ενδείκνυται για project αρχιτεκτονικής, καθώς μπορεί να πραγματοποιήσει εκτυπώσεις έως και 12 συνεχή μέτρα. Η γραμμή εκτύπωσης μπορεί να παράγει υαλοπίνακες με αντιολισθητική ιδιότητα, με εφαρμογές σε στέγαστρα ή σκάλες, όπου η αντιολισθηρότητα αποτελεί απαραίτητο παράγοντα ασφαλείας.

Η γραμμή διαθέτει καινοτόμα τεχνολογία, που αποτελείται από δύο τμήματα τα οποία συνδυάζουν τον ζεστό αέρα και την ακτινοβολία IR και στις δύο πλευρές της γραμμής εκτύπωσης. Με το σύστημα αυτό, πραγματοποιείται προστέγνωμα του μελανιού, γεγονός που επιτρέπει τη διατήρηση των σταγόνων στη σωστή θέση, αλλά και την αύξηση της ποσότητας του μελανιού. Διαθέτει ενσωματωμένο στεγνωτήρα που τροφοδοτείται συνέχεια ενόσω τυπώνεται ο υαλοπίνακας.

Έτσι, επιτυγχάνεται ο απόλυτος έλεγχος της διαδικασίας εκτύπωσης, καθώς δεν υπάρχει κανένα στάδιο αναμονής μεταξύ των διαδικασιών τυπώματος και στεγνώματος, για βέλτιστη ποιότητα.