Ενεργειακοί υαλοπίνακες τεσσάρων εποχών

Υαλοπίνακες κορυφαίας ενεργειακής απόδοσης, που λειτουργούν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και εξασφαλίζουν θερμική άνεση σε κάθε εποχή.

Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες τεσσάρων εποχών περιορίζουν τη μεταφορά θερμότητας από τη θερμότερη προς την ψυχρότερη πλευρά του υαλοπίνακα, ενώ, ταυτόχρονα, εμποδίζουν την προσπέλαση και τη διάχυση της ηλιακής ακτινοβολίας στο εσωτερικό των κτιρίων. Εξασφαλίζουν υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης τον χειμώνα (χαμηλό Ug) και βέλτιστη προστασία από τον ήλιο το καλοκαίρι (χαμηλό g-value), διατηρώντας, την ίδια στιγμή, υψηλή περατότητα φωτός, χαμηλή ανακλαστικότητα και διαφάνεια, προσφέροντας θερμική και οπτική άνεση.

Τέτοιος υαλοπίνακας είναι, για παράδειγμα, ο Planistar® Evo της SaintGobain που εξασφαλίζει μέγιστη ενεργειακή απόδοση και βέλτιστες συνθήκες στους εσωτερικούς χώρους χειμώνα – καλοκαίρι, ακόμα και όταν ο προσανατολισμός του κτιρίου είναι δυτικός ή όταν το κτίριο βρίσκεται σε περιοχές με ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Η ίδια εταιρεία διαθέτει, επίσης, στην αγορά τον υαλοπίνακα Planistar® Sun Plus, με τις ίδιες ιδιότητες με αυτές του Planistar Evo® και επιπλέον ακόμα υψηλότερη αισθητική και μεγαλύτερη διαφάνεια. Και οι δυο υαλοπίνακες μπορούν να παρέχουν ειδικές λύσεις σε περίπτωση που απαιτείται αυξημένη ηχομείωση.

Παρόμοιος είναι και ο υαλοπίνακας της Guardian Glass, ClimaGuard® Solar, που εξοικονομεί ενέργεια όλο τον χρόνο και εξασφαλίζει άριστη ηλιοπροστασία και θερμομόνωση, περιορίζοντας τις δαπάνες που απαιτούνται για θέρμανση και ψύξη και συμβάλλοντας στη θερμική άνεση των ενοίκων του κτιρίου. Ο υαλοπίνακας Climaguard® Solar αντανακλά το μεγαλύτερο μέρος της υπέρυθρης ακτινοβολίας, εμποδίζοντας τη θερμότητα να εισέλθει εντός του κτιρίου, ενώ, παράλληλα, επιτρέπει την απρόσκοπτη εισροή του φυσικού φωτός στο εσωτερικό του κτιρίου, με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται για την εξοικονόμηση πόρων και την ευεξία των ενοίκων.