Το πρώτο κτίριο της Mercedes – Benz είναι πολυτελές και γυάλινο

Στο Ντουμπάι κατασκευάζει τον πρώτο της γυάλινο πύργο η Mercedes-Benz, ακολουθώντας την τάση που θέλει την αυτοκινητοβιομηχανία να επεκτείνεται και στην κατασκευή κτιρίων.

Έναν υπερυψηλό ουρανοξύστη 341 μέτρων, κατασκευάζει η Mercedes – Benz, γνωστή ως τώρα για τα πολυτελή και αξιόπιστα αυτοκίνητά της, με τη συνεργασία της εταιρείας ανάπτυξης Binghatti.

Το 65όροφο κτίριο, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζεται, θα ονομάζεται Mercedes-Benz Places και θα βρίσκεται στο κέντρο του Ντουμπάι. «Με το Mercedes-Benz Places προχωράμε πέρα ​​από την αυτοκινητοβιομηχανία για να δημιουργήσουμε κάτι εξαιρετικό για την επωνυμία μας», δήλωσε η Britta Seeger, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Mercedes-Benz Group AG. «Με τον πρώτο μας πύργο κατοικιών στοχεύουμε στη δημιουργία νέων χώρων που κληρονομούν το DNA της επωνυμίας μας και δίνουν στους πελάτες μας ένα μέρος για να επιστρέψουν και να χαλαρώσουν», συμπληρώνει η Britta Seeger. To Mercedes-Benz Places, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026, θα είναι ένα από τα ψηλότερα κτίρια της πόλης, θα έχει καμπυλωτή κορυφή και προσόψεις με το λογότυπο της Mercedes-Benz. Θα περιλαμβάνει 225 διαμερίσματα, καθώς επίσης και εστιατόρια, γυμναστήριο, χώρους υποδοχής, lobby, εκθεσιακούς χώρους και εγκαταστάσεις «VIP parking».

Αυτό βέβαια δεν είναι το πρώτο κτίριο στο οποίο εμπλέκονται κατασκευαστές αυτοκινήτων. Το 2017 η Porsche κατασκεύασε στην παραλία του Μαϊάμι έναν ουρανοξύστη 60 ορόφων, κοντά στον οποίο δημιουργεί η Βentley τον δικό της ουρανοξύστη 61 ορόφων. Επιπλέον, η Aston Martin σχεδιάζει ένα ακίνητο στη Νέα Υόρκη ως μέρος της υπηρεσίας Automotive Galleries and Lairs, που ξεκίνησε το 2019, ενώ η Binghatti, η εταιρεία που έχει αναλάβει το Mercedes-Benz Places, κατασκευάζει επίσης έναν ουρανοξύστη 42 ορόφων στο Ντουμπάι για την εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων Bugatti.