Τάσος Παπαδόπουλος: Πενήντα χρόνια παρουσίας και συνεχίζουμε!

Ο Τάσος Παπαδόπουλος, Ιδιοκτήτης & Γεν. Διευθυντής της PSG, μιλά στο Glass Forum για την Pap Safety Glass, την πορεία της και τη δέσμευσή της στο μέλλον.
Συνέντευξη στην Αλεξία Καλογεροπούλου

Πείτε μας δυο λόγια για την Pap Safety Glass, μια εταιρεία με σημαντική διεθνή και εγχώρια παρουσία στον τομέα του γυαλιού. Ποια ήταν τα πρώτα της βήματα και πού έχει φτάσει σήμερα;

Η ιστορία της Pap Safety Glass ξεκινά το 1975, όταν ο αείμνηστος πατέρας μου και μέντοράς μου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ίδρυσε την εταιρεία. Σήμερα, στεγάζεται σε ιδιόκτητη έκταση 11.500 τετραγωνικών μέτρων με έδρα τη Σίνδο Θεσσαλονίκης, με πλήρη ανάπτυξη όλων των τμημάτων επεξεργασίας γυαλιού, με δίκτυο πωλήσεων και logistic που έχει στηθεί την τελευταία τριετία, παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες της εποχής. Οργανώνουμε με αποφασιστικότητα την επιχειρησιακή μας λειτουργία, πιστεύοντας στη βιώσιμη και διαχρονική ανάπτυξη. 

Με στόχο την ταχύτατη μεταφορά των προϊόντων μας από το σημείο παραγωγής στον τόπο παράδοσης, στην κατάλληλη συσκευασία, στην επιθυμητή ποιότητα και στην ημερομηνία παράδοσης που ορίζει ο εκάστοτε πελάτης μας, δημιουργήσαμε κέντρα στην Αττική και την Πελοπόννησο. Ένα δίκτυο που υποστηρίζεται από τον ιδιόκτητο στόλο μας με door to door παράδοση στην ελληνική αγορά και, φυσικά, με ταχυμεταφορές στο εξωτερικό.

Ποιο είναι, κατά τη γνώμη σας, το ισχυρό χαρτί της Pap Safety Glass στη διεθνή αγορά;

Έχοντας δομήσει σημαντικές συνεργασίες στην ελληνική αγορά και καλύπτοντας χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα υαλοπινάκων ημερησίως, υλοποιούμε το όραμα της εταιρείας μας, υπερβαίνουμε το status quo του κλάδου να εδραιωθούμε διεθνώς, παρέχοντας αποκλειστικό σχεδιασμό και εξατομικευμένες κατασκευές. Η Pap Safety Glass έχει ήδη πετύχει μια δυναμικά αναπτυσσόμενη πορεία, που ακολουθεί τη φιλοσοφία της διοίκησής της και, εφάμιλλα, αυτή του κλάδου της. Διατηρούμε έναν σαφή εξωστρεφή προσανατολισμό, κατευθυνόμαστε στρατηγικά, ανοίγουμε διηπειρωτικούς και ενδοηπειρωτικούς εμπορικούς δρόμους, χτίζουμε εμπορικές σχέσεις, που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την παρουσία μας στη διεθνή αγορά, δίνοντας ήδη το παρόν σε Αμερική και Καναδά. Αποτιμώντας την υπεραξία που έχει αποκτήσει η εταιρεία μας στο πέρασμα των ετών, αναγνωρίζω ως τον κυριότερο παράγοντα του θετικού αυτού αποτελέσματος τη δέσμευσή μας.

Αν και είστε αρκετά νέος, βρίσκεστε στο τιμόνι μιας σημαντικής εταιρείας στον χώρο του γυαλιού.  Ήταν δική σας απόφαση;

Από μικρό παιδί αγαπούσα το γυαλί και είχα ταυτόχρονα το πάθος και την επιμονή να χαράξω τη δική μου πορεία. Έτσι, σήμερα, παρότι είμαι τριάντα ετών, με ακολουθεί μια πείρα που λίγοι έχουν αποκτήσει σε αυτή την ηλικία και είμαι ευγνώμων για αυτό. Δεν είναι τύχη, είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης και προσωπικής δέσμευσης.

Πώς οραματίζεστε το μέλλον της Pap Safety Glass;

Με αισιοδοξία, πολλή δουλειά και δέσμευση. Μπορώ να δεσμευτώ στην εταιρεία και στους ανθρώπους που την πλαισιώνουν, ότι θα παραμείνω ενεργός και δημιουργικός, με το ίδιο σθένος, προσανατολισμένος στη γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πελατών μας, στην επένδυση σε ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα και στη διαφοροποίηση στο παραγόμενο τελικό προϊόν. Πενήντα χρόνια παρουσίας και συνεχίζουμε!