Μετρό Θεσσαλονίκης

Πολυστρωματικοί υαλοπίνακες για αντοχή και ασφάλεια

Σε ένα τόσο απαιτητικό έργο όσο είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης που αφορά την ασφάλεια χιλιάδων πολιτών στις καθημερινές μετακινήσεις τους, η Pap Safety Glass ανέλαβε και ολοκλήρωσε την παραγωγή και τοποθέτηση υψηλής ποιότητας πολυστρωματικών υαλοπινάκων ασφαλείας.

Το Μετρό Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην πόλη, που θα συμβάλει στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας χιλιάδων πολιτών κάθε μέρα. Σε αυτό το απαιτητικό, ζωτικής σημασίας έργο, η  Pap Safety Glass ανέλαβε και ολοκλήρωσε την παραγωγή και τοποθέτηση υψηλής ποιότητας πολυστρωματικών υαλοπινάκων ασφαλείας ως στέγαστρα, κιγκλιδώματα αλλά και περιβλήματα περιμετρικά των ανελκυστήρων.

Με τις κατάλληλες μελέτες κατόρθωσε να αποδώσει επάξια το προϊόν που της ανατέθηκε, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις του έργου, έχοντας ως κύριο μέλημα την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών, που θα χρησιμοποιούν το Μετρό Θεσσαλονίκης μετά την ολοκλήρωσή του.

Για τις ανάγκες του έργου χρησιμοποιήθηκαν θερμικά σκληρυμένοι πολυστρωματικοί υαλοπίνακες ασφαλείας. Η διαδικασία αυτή προσδίδει στον υαλοπίνακα μεγάλη αντοχή σε μηχανική και θερμική καταπόνηση, καθώς και προδιαγεγραμμένα χαρακτηριστικά θρυμματισμού. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση θραύσης ενός η περισσοτέρων υαλοπινάκων της σύνθεσης, τα θραύσματα που θα δημιουργηθούν παραμένουν προσκολλημένα στις ενδιάμεσες μεμβράνες, με αποτέλεσμα ο υαλοπίνακας να διατηρεί τη δομική ακεραιότητά του, μειώνοντας έτσι κατά πολύ τον κίνδυνο τραυματισμού εξαιτίας της αποκόλλησης των θραυσμάτων. Η ασφάλεια του υαλοπίνακα πολλαπλών στρώσεων οφείλεται στην εξαιρετικά υψηλή αντοχή εφελκυσμού της στρώσης PVB και της άριστης επικόλλησής της στην προσκείμενη επιφάνεια του υαλοπίνακα.

Παρά τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Pap Safety Glass κατά την υλοποίηση του έργου, χάρη στην εμπειρία της στον κλάδο των υαλοπινάκων, την αφοσίωσή της στην τελειότητα και τη δέσμευσή της στο αποτέλεσμα, κατόρθωσε να το παραδώσει εντός χρονοδιαγράμματος και σύμφωνα με τις απαιτήσεις υψηλών προδιαγραφών που είχαν τεθεί κατά την ανάθεση.