Μετρό Θεσσαλονίκης

Με γνώμονα την ασφάλεια του κοινού σε κάθε συνθήκη

Ένα σημαντικό έργο με πολλές απαιτήσεις στην κατασκευή υαλοπινάκων, που υλοποίησε με επιτυχία η Pap Safety Glass με την τοποθέτηση πολυστρωματικών υαλοπινάκων ασφαλείας.

Το Μετρό Θεσσαλονίκης είναι ένα έργο που αναμένεται να συμβάλει στη διευκόλυνση της μετακίνησης χιλιάδων πολιτών κάθε μέρα. Σε αυτό το πολυσήμαντο και ιδιαίτερα απαιτητικό έργο, η Pap Safety Glass ανέλαβε και ολοκλήρωσε την παραγωγή και τοποθέτηση υψηλής ποιότητας πολυστρωματικών υαλοπινάκων ασφαλείας ως στέγαστρα, κιγκλιδώματα αλλά και περιβλήματα περιμετρικά των ανελκυστήρων.

Με τις κατάλληλες μελέτες κατόρθωσε να αποδώσει επάξια το προϊόν που της ανατέθηκε, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις του έργου, έχοντας ως κύριο μέλημα την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών που θα χρησιμοποιούν το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Για τις ανάγκες του έργου χρησιμοποιήθηκαν θερμικά σκληρυμένοι πολυστρωματικοί υαλοπίνακες ασφαλείας. Η διαδικασία αυτή προσδίδει στον υαλοπίνακα μεγάλη αντοχή σε μηχανική και θερμική καταπόνηση, καθώς και προδιαγεγραμμένα χαρακτηριστικά θρυμματισμού. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση θραύσης ενός η περισσοτέρων υαλοπινάκων της σύνθεσης, τα θραύσματα που θα δημιουργηθούν παραμένουν προσκολλημένα στις ενδιάμεσες μεμβράνες, με αποτέλεσμα ο υαλοπίνακας να διατηρεί τη δομική ακεραιότητά του, μειώνοντας έτσι κατά πολύ τον κίνδυνο τραυματισμού εξαιτίας της αποκόλλησης των θραυσμάτων. Η ασφάλεια του υαλοπίνακα πολλαπλών στρώσεων οφείλεται στην εξαιρετικά υψηλή αντοχή εφελκυσμού της στρώσης PVB και της άριστης επικόλλησής της στην προσκείμενη επιφάνεια του υαλοπίνακα.

Χάρη στην εμπειρία της στον κλάδο των υαλοπινάκων, την αφοσίωσή της στο άψογο αποτέλεσμα και τη δέσμευσή της στην εξεύρεση λύσεων ακόμα και στις πιο δύσκολες κατασκευές, η Pap Safety Glass κατόρθωσε να παραδώσει το έργο εντός χρονοδιαγράμματος και σύμφωνα με τις απαιτήσεις υψηλών προδιαγραφών που είχαν τεθεί κατά την ανάθεση.