Ησυχία και ενεργειακή αποδοτικότητα

Η προστασία από τους θορύβους και η ενεργειακή αποδοτικότητα είναι δύο βασικά αιτήματα για κάθε νέο κτίριο, στα οποία το γυαλί μπορεί να ανταποκριθεί ταυτόχρονα.

Η ζωή στην πόλη μπορεί να είναι γεμάτη ενοχλητικούς θορύβους. Την ίδια στιγμή, οι απαιτήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας όλο και μεγαλώνουν. Τα δυο αυτά ζητούμενα  ικανοποιούνται πλήρως από τους ακουστικούς υαλοπίνακες, οι οποίοι εκτός από ηχομονωτικές ιδιότητες, παρέχουν, επίσης, σημαντικά οφέλη ενεργειακής απόδοσης. Με την ενσωμάτωση επιστρώσεων χαμηλής εκπομπής (low-e) και γεμισμάτων μονωτικού αερίου μεταξύ των υαλοπινάκων, βελτιώνεται η θερμομόνωση, χάρη στην οποία μειώνονται οι ενεργειακές ανάγκες για θέρμανση και ψύξη.

Ο συνδυασμός ηχομόνωσης και ενεργειακής απόδοσης που προσφέρουν οι ακουστικοί υαλοπίνακες είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος για τα κτίρια που βρίσκονται σε θορυβώδεις περιοχές ή κοντά σε συγκοινωνιακούς κόμβους, αλλά όχι μόνο εκεί: Η τάση για άνετες συνθήκες διαβίωσης που θα συνδυάζουν τη βιωσιμότητα με την ησυχία, ανεξαρτήτως των επιπέδων θορύβου του εξωτερικού περιβάλλοντος, αποτελεί μια τάση που φαίνεται ότι τα επόμενα χρόνια θα αυξάνεται διαρκώς.