Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής

Εικαστικά Αρχιτεκτόνων 3

Εικαστικά έργα 20 Ελλήνων αρχιτεκτόνων θα έχουν την ευκαιρία να δουν όσοι επισκεφθούν την έκθεση που εγκαινιάζει το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής το Σάββατο, 20 Απριλίου 2024.

Σε συνέχεια των δύο προηγουμένων επιτυχημένων εκθέσεων του 2016 και 2019, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής εγκαινιάζει το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ., στο atelier kykladon (Κυκλάδων 8, Κυψέλη), την 3η Έκθεση με εικαστικά έργα Ελλήνων αρχιτεκτόνων.

Όλα τα έργα της έκθεσης αποτελούν δωρεές των αρχιτεκτόνων και οικείων τους, με σκοπό τα έσοδα από την πώλησή τους να διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Ε.Ι.Α.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 35 ζωγραφικά έργα και κατασκευές από 20 αρχιτέκτονες. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν οι αρχιτέκτονες Θεοδώρα Αλεξανδρή, Ηλίας Κωνσταντόπουλος και Διονύσης Σοτοβίκης.

Συμμετέχουν οι αρχιτέκτονες:

ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΛΗΔΑ
ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΟΣ
ΚΟΣΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΡΙΜΙΖΗ ΣΟΦΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΛΟΥΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
ΛΟΥΚΟΥ ΕΛΙΝΑ
ΜΠΟΓΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΞΥΝΤΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΤΣΟΥΡΗ ΓΑΛΑΤΕΙΑ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΡΗΓΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
ΣΟΤΟΒΙΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΤΟΜΠΑΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Καθώς και οι εικαστικοί ΒΑΝΑ ΞΕΝΟΥ και ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΗΛΙΑΚΗΣ

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο της οδού Κυκλάδων 8 στην Κυψέλη, που αποτελούσε την κατοικία-ατελιέ της γλύπτριας Ιωάννας Σπητέρη. Το σημαντικό αυτό κτίριο σχεδιάστηκε το 1955 από τον Αριστομένη Προβελέγγιο, ανακαινίστηκε το 2009 από τον Διονύση Σοτοβίκη και αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα της μοντέρνας ελληνικής αρχιτεκτονικής.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό την Κυριακή 21 και το Σαββατοκύριακο 27-28 Απριλίου, ώρες 11:00π.μ.- 3:00μ.μ. και 5:00-7:00μ.μ.

Περισσότερες Πληροφορίες: www.eia.gr

atelier kykladon (Κυκλάδων 8, Κυψέλη)
Εγκαίνια: Σάββατο 20 Απριλίου, 7:00 μ.μ.

ΧΟΡΗΓΟΣ: HALO architectural lighting