Αντιολισθητικοί υαλοπίνακες για δάπεδα και σκάλες

Τα γυάλινα δάπεδα και οι γυάλινες σκάλες δημιουργούν οπτικό ενδιαφέρον στους εσωτερικούς χώρους, παρέχοντας, ταυτόχρονα, μέγιστη αισθητική και ασφάλεια.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν το γυαλί, οι διεθνείς κανονισμοί, τα πρότυπα και οι πιστοποιήσεις, αλλά και οι απαιτήσεις των αρχιτεκτόνων για γυάλινα έργα υψηλής αισθητικής, επιτρέπει την εφαρμογή γυαλιού σε σύνθετες φέρουσες κατασκευές, όπως είναι τα δάπεδα και οι σκάλες. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, οι κατασκευαστές γυαλιού παρέχουν ειδικούς υαλοπίνακες με αντιολισθητικές ιδιότητες. Η εφαρμογή τους γίνεται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και οι ιδιότητές τους παραμένουν είτε σε βρεγμένη είτε σε στεγνή επιφάνεια.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του πελάτη, το αντιολισθητικό γυαλί μπορεί να κοπεί σε διάφορες διαστάσεις, να τρυπηθεί, να τροχιστεί και να αποκτήσει τις ιδιότητες του σκληρυμένου και πολυεπίπεδου γυαλιού, ανάλογα με τις απαιτήσεις του έργου.

Νέες τάσεις

Η διαδικασία κατασκευής του αντιολισθητικού γυαλιού συνεχίζει να εξελίσσεται και να καινοτομεί χάρη στη διαρκή έρευνα και τις νέες τεχνολογίες. Μια αναδυόμενη τάση είναι η ενσωμάτωση αντιολισθητικών ιδιοτήτων απευθείας στο γυάλινο υλικό, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής, αντί να βασίζεται σε επιφανειακή επεξεργασία ή επιστρώσεις. Αυτή η προσέγγιση προσφέρει αντιολισθητική λειτουργικότητα μεγάλης διάρκειας, ασφάλεια και εξαιρετική custom made αισθητική. Είναι κατάλληλη τόσο για εσωτερικές όσο και για εξωτερικές εφαρμογές και συνδυάζει τη λειτουργικότητα με την ευελιξία στον σχεδιασμό, διευρύνοντας τις δυνατότητες ενσωμάτωσης αντιολισθητικού γυαλιού σε σύγχρονα αρχιτεκτονικά έργα και έργα εσωτερικής διακόσμησης.