Αλεξίσφαιροι υαλοπίνακες

Οι αλεξίσφαιροι υαλοπίνακες δεν είναι πια πολυτέλεια αλλά ανάγκη. Χάρη στις ειδικά σχεδιασμένες συνθέσεις τους, παρέχουν αποδεδειγμένη προστασία απέναντι σε απειλές και επιθέσεις.

Η κατηγορία των πολυστρωματικών αλεξίσφαιρων τζαμιών αποτελεί μια εξαιρετική λύση για ποικίλες καταστάσεις απειλής. Παρότι η όψη τους δε διαφέρει από τους επίπεδους υαλοπίνακες, προσφέρει ένα διάφανο εμπόδιο ενάντια στις εγκληματικές ενέργειες. Κάθε μέρος της σύνθεσης του αλεξίσφαιρου πολυστρωματικού υαλοπίνακα, εξασφαλίζει τη διαφάνεια και την αισθητική ουδετερότητα του τελικού προϊόντος, ωστόσο εξαιτίας του αυξημένου πάχους του έχει πράσινη απόχρωση.

Για αυτόν τον λόγο, πολλές φορές τα συνθετικά του αλεξίσφαιρου πολυστρωματικού υαλοπίνακα επιλέγονται να είναι υπερδιάφανοι υαλοπίνακες (low-iron), ώστε το τελικό προϊόν να είναι χρωματικά ουδέτερο. Εκτός από προστασία και ασφάλεια, οι αλεξίσφαιροι πολυστρωματικοί υαλοπίνακες προσφέρουν, επίσης, εξαιρετική ηχομόνωση και άριστη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία (UV).

Με πρότυπο ΕΝ 1063 για τις ευρωπαϊκές χώρες

Τα πολυστρωματικά αλεξίσφαιρα τζάμια κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την αντίστασή τους σε διάφορα όπλα και είδη πυρομαχικών. Το πρότυπο ορίζει ως υάλωση ανθεκτική σε σφαίρες, την υάλωση που αντέχει σε καθορισμένη καταπόνηση (απόσταση βολής, ταχύτητα σφαίρας, βάρος σφαίρας, αριθμό βολών), ενάντια σε πυροβολισμό από συγκεκριμένα όπλα και πυρομαχικά. Παρόλα αυτά, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό και να απαιτείται το τελευταίο συνθετικό του πολυστρωματικού υαλοπίνακα να παραμείνει άθραυστο μετά την κρούση, έχοντας σαν αποτέλεσμα την αποφυγή εκτίναξης θραυσμάτων στον υπό προστασία χώρο. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ειδικά και πάλι διαμορφωμένων συνθέσεων του πολυστρωματικού υαλοπίνακα.

Σύμφωνα με το EN 1063, που αποτελεί το πρότυπο για τους αλεξίσφαιρους πολυστρωματικούς υαλοπίνακες στις ευρωπαϊκές χώρες, ο διαχωρισμός των δύο αυτών περιπτώσεων γίνεται αφενός με τον χαρακτηρισμό NS (NON SPALLING) αφετέρου με τον χαρακτηρισμό S (SPALLING).

Η VASGLASS, έχοντας μεγάλη πείρα στην κατασκευή security τζαμιών και όντας πάντα σε συμμόρφωση με τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς ασφαλείας, προσφέρει στην αγορά τους αλεξίσφαιρους πολυστρωματικούς υαλοπίνακες με εμπορικό όνομα VAS-SAFE ANTI BULLET με πιστοποίηση (CE-marked), βάσει της ευρωπαϊκής νόρμας EN 1063 σε όλες τις κατηγορίες.

Υπάρχουν ποικίλες σημαντικές παράμετροι που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή της ιδανικότερης κατασκευής για ένα συγκεκριμένο επίπεδο ασφαλείας και προστασίας. Η VASGLASS, μέσω των τεχνικών συμβούλων της είναι κάτι περισσότερο από ένας προμηθευτής-παραγωγός αλεξίσφαιρων πολυστρωματικών υαλοπινάκων, καθώς παρέχει συμβουλές για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη κάθε κατασκευής, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις κάθε πελάτη.

Στόχος της VASGLASS είναι η μείωση πάχους του αλεξίσφαιρου πολυστρωματικού υαλοπίνακα, σε συνδυασμό με την αύξηση της αντοχής του, μέσω της προηγμένης τεχνολογίας του μηχανολογικού εξοπλισμού της και της προσθήκης καινοτόμων μεθόδων παραγωγής πρωτοποριακών προϊόντων.

Με την ενσωμάτωση τεχνολογικά καινοτόμων πρώτων υλών και ειδικά διαμορφωμένων συνθέσεων, η VASGLASS πετυχαίνει τη δημιουργία νέων, βελτιωμένων σε επιδόσεις αλεξίσφαιρων πολυστρωματικών υαλοπινάκων, με μικρότερο πάχος και βάρος, που παρέχουν αποδεδειγμένη προστασία κατά των επιθέσεων, αφού μπορούν να απορροφούν μεγάλα ποσά ορμής πρόσκρουσης, αποτρέποντας τη διαπέραση της σφαίρας ή τμημάτων σφαίρας στην προστατευόμενη περιοχή.