Αλεξίσφαιροι υαλοπίνακες

Προβλέψεις για αύξηση ζήτησης ως το 2029

Σημαντικές αυξητικές τάσεις προβλέπονται στην αγορά αλεξίσφαιρων υαλοπινάκων ως το 2029.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Market Research Report, η παγκόσμια αγορά αλεξίσφαιρων υαλοπινάκων αναμένεται να φτάσει από τα 7,37 δισ. δολάρια στα 14,90 δισ. δολάρια το 2029. Η αυξημένη ζήτηση προέρχεται από διάφορες βιομηχανίες, όπως η άμυνα, η αεροναυπηγική, οι κτιριακές κατασκευές και τα οχήματα.

Η αύξηση των επιθέσεων με όπλα και η συνακόλουθη ανησυχία των καταναλωτών εξηγούν την αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων αλεξίσφαιρων υαλοπινάκων και σε ιδιωτικές κατοικίες πέραν των παραδοσιακών κτιρίων τοποθέτησής τους, όπως είναι οι τράπεζες και τα δημόσια κτίρια.

Οι αλεξίσφαιροι υαλοπίνακες είναι πολυστρωματικοί, με ειδικές συνθέσεις, και παρέχουν αποδεδειγμένη προστασία από βαλλιστικές επιθέσεις. Αν και είναι διαφανείς και αισθητικά ουδέτεροι, πολλές φορές έχουν πράσινη απόχρωση εξαιτίας του αυξημένου πάχους τους. Για να εξασφαλίσουν τη χρωματική ουδετερότητα, οι κατασκευαστές επιλέγουν συνήθως υπερδιάφανους υαλοπίνακες (low-iron). Δυο ακόμα πλεονεκτήματα των αλεξίσφαιρων υαλοπινάκων είναι ότι προσφέρουν εξαιρετική ηχομόνωση και άριστη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Με πληροφορίες από: databridgemarketresearch.com, fortunebusinessinsights.com