Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς

Η ηχομείωση στα καλύτερά της

Ένα από τα βασικά ζητούμενα σε ένα αεροδρόμιο είναι η ασφάλεια και η ηχομείωση. Η εταιρεία VASGLASS εξασφάλισε με επιτυχία και τα δύο στο Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς.

Δέκα περίπου χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, βρίσκεται το Αεροδρόμιο «Άννα Πολλάτου», που πήρε το όνομά του από τη γνωστή Ολυμπιονίκη: ένας αερολιμένας που δέχεται χιλιάδες ταξιδιώτες κάθε χρόνο.

Η αρχική κατασκευή του έγινε το 1971 και από τότε έχει ανακαινιστεί αρκετές φορές. Η πιο πρόσφατη ανακαίνιση έγινε το 2019 από τη Fraport, που περιελάμβανε την κατασκευή νέου αεροσταθμού επιφάνειας 10.700 μ², νέα εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, νέο πυροσβεστικό σταθμό, την ανακαίνιση του πύργου ελέγχου και την αναδιαμόρφωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών.

Σημαντικό ζητούμενο κατά τον σχεδιασμό της ανακαίνισης υπήρξε η ασφάλεια, η άνεση των επισκεπτών και η ηχομείωση. Για την επίτευξη των βέλτιστων δυνατών επιδόσεων και την πλήρη εναρμόνιση με τις αυστηρές απαιτήσεις της Fraport, χρησιμοποιήθηκαν διπλοί θερμομονωτικοί υαλοπίνακες ασφαλείας της εταιρείας VASGLASS, με ιδιαίτερη έμφαση σε επίπεδο ηχομείωσης. Οι υαλοπίνακες που κατασκευάστηκαν ξεπερνούσαν τα επίπεδα των 54Db, προσφέροντας υψηλά επίπεδα άνεσης σε ένα τόσο απαιτητικό έργο.