6η Ενότητα – Case Studies, εμβληματικά έργα με πρωταγωνιστή το γυαλί!

Οι ομιλητές της 6ης ενότητας, παρουσιάζουν γνωστά έργα στα οποία η χρήση του γυαλιού ήταν καθοριστική για την αισθητική, την ενεργειακή απόδοση, την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα των κτηρίων. Ας μάθουμε τα Highlights των εισηγήσεων…

  • SYNGROU AVENUE OFFICE BUILDINGS: επιλέχθηκαν ενεργειακοί υαλοπίνακες με υψηλή διαπερατότητα στο φυσικό φως -βασικό εργαλείο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού- και με ειδικά χαρακτηριστικά ως προς τις ακουστικές ιδιότητες, πετυχαίνοντας σημαντική εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, συνθήκες οπτικής άνεσης, καθώς και βελτιστοποίηση της ηχομόνωσης των χώρων εργασίας.
  • CUBEBERLIN: ένα πλήρως ενεργειακά αποδοτικό κτήριο με γυαλί, όπου το τριγωνικό ανάγλυφο της πρόσοψης τονίζεται μέσω ανακλαστικών υαλοπινάκων, που αντικατοπτρίζουν τόσο τη γειτονική φύση όσο και τον ορίζοντα.
  • GRAND HYATT ATHENS: Το γυαλί αποτέλεσε υλικό που χρησιμοποιήθηκε σύμφωνα με τις αρχιτεκτονικές απαιτήσεις για λόγους: διακόσμησης, ηχομόνωσης, προστασίας. Κυριότερες εφαρμογές: γυάλινα εσωτερικά αίθρια, διακόσμηση εσωτερικών χώρων, μόρφωση κολυμβητικών δεξαμενών & στηθαίων, πλαγιοκάλυψη ασφαλείας στο δώμα, χώρος πισίνας, εστιατορίου.
  • ΕVENT CENTER, ΑΓ. ΝΑΠΑ: το γυαλί, ως το βασικότερο στοιχείο και υλικό του έργου, έχει παίξει πρωταρχικό ρολό στην αισθητική αλλά και τη λειτουργία του χώρου, με τον σχεδιασμό, την κατασκευή αλλά και την τοποθέτηση των υαλοπινάκων του κτιρίου, να είναι ιδιαίτερη πρόκληση, για όλους τους συντελεστές.
  • ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: το γυαλί εδώ είναι ένα υλικό στρατηγικής σημασίας για την ασφαλή λειτουργία του μετρό, όπως σε χώρους έκδοσης εισιτηρίων, ανελκυστήρες, στέγαστρα ή στη γυάλινη πλατφόρμα κοινού, αλλά και στους χώρους γραφείων Οpen Plan, όπου το γυαλί εξασφαλίζει την ομαλή συνύπαρξη γραφειακών χώρων και χώρων συνεργείων με αυξημένα επίπεδα θορύβου.
  • ΚΤΙΡΙΟ ΛΟΤΖΙΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ: τοποθέτηση υαλοπινάκων υψηλής ενεργειακής απόδοσης και σύγκριση της ενεργειακής κατανάλωσης του κτηρίου, πριν και μετά την αντικατάσταση των υαλοπινάκων, αναδεικνύοντας τον ρόλο του γυαλιού στην εξοικονόμηση ενέργειας.