Συνέδριο

Τι δήλωσαν για το Συνέδριο

Χρήστος Λούσης
Πρόεδρος Δ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων – Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων στο ΒΕΑ

Το ισχυρότερο δομικό υλικό που ενσωματώνει την παγκόσμια τεχνολογία αιχμής στον τομέα της εξοικονόμησης και με άμεσο αντίκρισμα στο ενεργειακό απόθεμα μίας χώρας, είναι ο ενεργειακός υαλοπίνακας. Το μοναδικό διάφανο υλικό με απεριόριστο πεδίο εφαρμογών στη σύγχρονη κατασκευή, στη χώρα μας, δεν αξιοποιείται όπως απαιτούν οι καιροί. Παρότι, ως Ομοσπονδία, αποδείξαμε έμπρακτα το μέγιστο όφελος από τη χρήση του στον υφιστάμενο κτιριακό τομέα. Παράλληλα, επειδή πρέπει να εκλείψουν επικίνδυνα φαινόμενα και πρακτικές, τονίζουμε την απαίτηση για πλήρη αφομοίωση της Τεχνικής Οδηγίας Υαλοπινάκων Ασφαλείας του Τ.Ε.Ε. Βρίσκεται εκτεθειμένος όποιος απευθύνεται σε επαγγελματίες μη σχετικούς και μη πιστοποιημένους από το σχήμα της ΠΟΕΒΥ. Η Ομοσπονδία χαιρετίζει το Glass Forum, υπερασπίζοντας κάθε δυναμική πρωτοβουλία που συμβάλλει στη γνωστοποίηση των μοναδικών πλεονεκτημάτων του Υαλοπίνακα.

Λουκία Σαράντη
Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος

Η αξιοποίηση της γνώσης, και ιδιαίτερα της επιστημονικής και της τεχνολογικής, αποτελεί ζήτημα αιχμής για την παραγωγή νέων προϊόντων. Όπως σε όλους τους κλάδους, έτσι και στο γυαλί, η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς και δημιουργούνται καινοτόμα προϊόντα, που εξυπηρετούν νέες ανάγκες στον τομέα της κατασκευής. Θερμομόνωση, μείωση της εισερχόμενης ηλιακής ενέργειας, ασφάλεια και προστασία, ηχομόνωση, ιδιαίτερη αισθητική ή ακόμη και τεχνολογία για την προστασία των πουλιών, αποτελούν ορισμένες από τις νέες τεχνολογίες που εμπεριέχουν οι σύγχρονοι υαλοπίνακες. Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε πραγματικά πολύ σημαντική τη διοργάνωση του φετινού “Glass Forum”. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη διοργάνωση και ευόδωση των στόχων των διοργανωτών για την ανάδειξη της σημασίας του κλάδου του γυαλιού και των προοπτικών του στη χώρα μας.

Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου
Πρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Σε μια περίοδο όπου η αγορά καλείται να διαχειριστεί νέες προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες ανάπτυξης, η ύπαρξη ποιοτικών, καινοτόμων κλαδικών διοργανώσεων αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Το Glass Forum έχει όλες τις προδιαγραφές να αποτελέσει σημείο αναφοράς για έναν χώρο που συνδυάζει τη δημιουργικότητα με την υψηλή εξειδίκευση, τις τεχνολογικές εξελίξεις και το αίτημα για βιώσιμη, φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη. Παρέχοντας ένα πεδίο δικτύωσης, ανταλλαγής γνώσης και γόνιμων επαγγελματικών επαφών, μπορεί να γίνει το όχημα για την ενδυνάμωση του κλάδου και την ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στη διεθνή αγορά. Εύχομαι κάθε επιτυχία στη διοργάνωση, σε όλες και όλους τους συμμετέχοντες.

Βασίλης Κορκίδης
Πρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς

Το γυαλί είναι αναμφισβήτητα το πιο αξιοπρόσεκτο υλικό που ανακαλύφθηκε ποτέ από τον άνθρωπο. Σήμερα, έχει απεριόριστες καθημερινές εφαρμογές, όπως τον οπτικό φακό, τις ίνες υάλου, ακόμα και τον φυσικό φωτισμό στην κατοικία μας, μέσω ενός απλού παραθύρου. Η εισαγωγή του γυαλιού στην αρχιτεκτονική επέφερε επανάσταση στον σχεδιασμό κτιρίων. Η βόρεια ευρωπαϊκή γοτθική αρχιτεκτονική μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πρώτη ηλικία της αρχιτεκτονικής γυαλιού και δημιουργήθηκε από τη χριστιανική εκκλησία. Η αλλαγή στην αρχιτεκτονική μορφολογία, από ρωμαϊκή σε γοτθική, ήταν θεμελιώδης. Το γυαλί έχει οδηγήσει, κατά περιόδους, την αρχιτεκτονική σε εξελικτικά άλματα, με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική να «χρησιμοποιεί» το γυαλί και στην κατασκευή κτιρίων ενώ, με την πρόοδο της τεχνολογίας, ανοίγονται νέοι ορίζοντες στην εφαρμογή αυτού του υπέροχου υλικού.

Αργύρης Ανδρέου
Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Εταιριών Μόνωσης

Το υλικό που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη εποχή της αρχιτεκτονικής είναι το γυαλί το οποίο κυριαρχεί σε κάθε μοντέρνο οικοδόμημα. Πρόκειται για ένα υλικό φιλικό προς το περιβάλλον και απόλυτα ανακυκλώσιμο. Οι δυνατότητες που δίνει είναι απεριόριστες, άλλωστε η τεχνολογία του γυαλιού εξελίσσεται συνεχώς και δίνει προϊόντα που συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, βοηθώντας στην ενεργειακή απόδοση του κτιρίου. Το συνέδριο αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία συνάντησης φορέων και επαγγελματιών του κλάδου με σκοπό τη στοχευμένη ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, την ανάπτυξη τεχνογνωσίας και την ενίσχυση της δικτύωσης των ενδιαφερόμενων μερών. Ως φορέας ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης στηρίζει την καινοτομία σε οποιαδήποτε μορφή ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίου, καθώς και ενέργειες που εξελίσσουν τον κλάδο της κατασκευής.

Γεράσιμος Γαλιατσάτος
Sales and marketing Director Greece and East Med, Saint-Gobain Glass Hellas

Η Saint-Gobain Glass Hellas και εγώ προσωπικά καλωσορίζουμε το ΠΡΩΤΟ Συνέδριο Γυαλιού στην Ελλάδα και συγχαίρουμε την εταιρεία Energy Marketing για την πρωτοβουλία της. Ως δυναμικό μέλος της αγοράς του αρχιτεκτονικού υαλοπίνακα στην Ελλάδα, συμμετέχουμε και εμείς ως Πλατινένιοι Χορηγοί στο Συνέδριο που θα δώσει “φωνή” στον κλάδο μας και θα τοποθετήσει τον υαλοπίνακα στη θέση που του αξίζει στον χώρο των κατασκευών, ως ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΔΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ για την εξοικονόμηση ενέργειας και για την ασφάλεια των χρηστών των κτιρίων. Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία αυτού του Πρώτου Συνεδρίου και ανυπομονούμε να συμμετάσχουμε.

Βασίλης Βασιλείου
Πρόεδρος – CEO VASGLASS

Η διοργάνωση του Glass Forum αποτελεί ένα σπουδαίο γεγονός για τον κλάδο του γυαλιού και η VASGLASS δε θα μπορούσε παρά να πρωτοστατήσει στη στήριξή του. Μοναδική ευκαιρία για τους επαγγελματίες στον χώρο των κατασκευών, να ανταλλάξουν απόψεις και να αποκτήσουν γνώσεις και εφόδια, που θα συνδράμουν στη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Προσδιορίζοντας τις αλλαγές, προβάλλοντας τα μέσα και εστιάζοντας στην αξία των πιστοποιημένων, αειφόρων κατασκευών γυαλιού, μπορούμε να θέσουμε τον κλάδο στην πρωτοπορία της ελληνικής και διεθνούς αγοράς. Το γυαλί, το κορυφαίο δομικό υλικό, το υλικό του μέλλοντος με τις απεριόριστες δυνατότητές του, όπως η αειφορία, η ποιότητα ζωής, η ασφάλεια, η υψηλή αισθητική και η λειτουργικότητα, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, με διαχρονική αξία. Η VASGLASS θα είναι εκεί, συμμετέχοντας στις εξελίξεις και συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός δυναμικού μέλλοντος για τον κλάδο και την κοινωνία μας.

Νικόλαος Μαλεφάκης
CEO της Ρόμβος Κρύσταλλα Α.Ε.Β.Ε.

Με χαρά υποδεχόμαστε το 1ο Glass Forum, με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου και των δυνατοτήτων του υαλοπίνακα στις επιταγές της σύγχρονης κοινωνίας. Η ευρεία θεματολογία, το κύρος και η κεκτημένη γνώση των ομιλητών, όπως και η ανταλλαγή αποριών και ερωταπαντήσεων, θα αποτελέσουν θεμέλιο λίθο στην ανάδειξη του μοναδικού διάφανου και τόσο πολυδιάστατου δομικού υλικού. Η Romvos Glass Athens θα είναι εκεί να μεταλαμπαδεύσει την εμπειρία της στο μαγικό αυτό υλικό, αλλά και να διδαχθεί από τους συνέδρους, με σκοπό τη διαρκή βελτίωση.

Δημήτρης Μαυρόπουλος
Διευθύνων Σύμβουλος ΥΑΛΟΔΟΜΗ-ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ

Εκπροσωπώντας την εταιρία ΥΑΛΟΔΟΜΗ που βρίσκεται εδώ και 65 χρόνια στον χώρο του γυαλιού, πρέπει να δηλώσω ότι η διεξαγωγή του 1ου Συνεδρίου Γυαλιού είναι μια φανταστική ιδέα που επιτέλους υλοποιείται. Το συνέδριο συγκεντρώνει όλη τη βιομηχανία αρχιτεκτονικού γυαλιού, από παραγωγούς επεξεργαστές, κατασκευαστές συστημάτων, μέχρι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές. Θα μπορεί ο καθείς να διευρύνει τη γνώση του, να δικτυωθεί αλλά και να βρει “ομοϊδεάτες” που θέλουν να δουλέψουν πάνω στην επιτυχία του γυαλιού. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να συναντηθούμε και να συζητήσουμε για την αρχιτεκτονική μέσω του γυαλιού, που για χρόνια δεν έβρισκε την ανταπόκριση που υπήρχε στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά πλέον αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Η οικονομία μας πλέον αναπτύσσεται, οπότε το γυαλί γίνεται όλο και περισσότερο σημαντικός παράγοντας. Εκτιμώ πραγματικά την ιδέα και τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου Γυαλιού.

Σπύρος Καλήγυρος
Εμπορικός Διευθυντής VASGLASS

Η παρουσία της VASGLASS στο πολυαναμενόμενο αυτό συνέδριο αποτελεί φυσική συνέχεια του αναπτυξιακού οράματός της. Επενδύοντας τα τελευταία χρόνια σε ανθρώπους και τεχνολογίες, δε γινόταν να μην είμαστε παρόντες σε ένα γεγονός που φέρνει στο προσκήνιο την αξία του υαλοπίνακα, τον οποίο εμείς εξελίσσουμε αδιάκοπα. Μέσα στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας, με τον νέας τεχνολογίας εξοπλισμό παραγωγής υαλοπινάκων Jumbo διαστάσεων και με διεθνείς πιστοποιήσεις, δίνουμε απεριόριστες δημιουργικές δυνατότητες σε αρχιτέκτονες και κατασκευαστές. Επενδύοντας και στις πράσινες τεχνολογίες, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, οραματιζόμαστε το μέλλον του κλάδου. Visualizing the future! όπως λέει και το μήνυμα του 1ου Glass Forum, για την επιτυχία του οποίου είμαστε σίγουροι!

Νικόλας Βαλκανάς
Country Manager Greece & Cyprus – Proventuss Hellas

H Proventuss Hellas, το νεότερο μέλος του Proventuss Group, χαιρετίζει το Glass Forum το συνέδριο για το γυαλί και τις εφαρμογές του στη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Το Glass Forum θα αποτελέσει μία ιδανική ευκαιρία για νέες γνωριμίες και ενδυνάμωση υφιστάμενων, απόκτησης γνώσης και ανταλλαγής απόψεων. Η Proventuss θα είναι εκεί για να συνδράμει -με την 25ετή εμπειρία της σε αγορές της Ευρώπης και με έργα σε όλο τον κόσμο- τον παραγωγό, τον αρχιτέκτονα, τον μελετητή και τον εφαρμοστή, με λύσεις για την επίτευξη ενός καινοτόμου αρχιτεκτονικού αποτελέσματος με ασφάλεια και ανθεκτικότητα στον χρόνο, συμβάλλοντας στην ενεργειακή εξοικονόμηση και την άρτια αισθητική και ανταποκρινόμενη στις προσδοκίες των συμμετεχόντων στο Glass Forum. Καλή επιτυχία!

Κωνσταντίνα Αλαφροπάτη
Product Development Manager, Alafropatis Glass

Το 1o Glass Forum αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα γεγονός καινοτόμο για τον κλάδο του γυαλιού. Τα τελευταία χρόνια το γυαλί ανήχθη από ένα υλικό πλήρωσης σε ένα από τα κυριότερα δομικά υλικά, με αναρίθμητες δυνατότητες στον αρχιτεκτονικό τομέα. Η διαφάνεια και οι θερμοχρωμικές ιδιότητές του προσδίδουν πλήθος επιλογών στο interior και exterior design, δημιουργώντας μια τάση που αναπτύσσεται διαρκώς και έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των εσωτερικών χώρων και του εξωτερικού περιβάλλοντος. Τόσο ως μηχανικοί αλλά και ως κατασκευαστές, ευχαριστούμε θερμά για την πρωτοβουλία που αποτελεί ισχυρή βάση συζήτησης και ανταλλαγής ουσιαστικών απόψεων για τον κλάδο. Κλείνοντας, όπως αναφέρει και ο ‘Frank Loyd Wright’, Το γυαλί έχει σήμερα τέλεια διαφάνεια, οι γυάλινες επιφάνειες μπορούν επίσης να δουλευτούν τόσο τέλεια, ώστε να επιτρέπουν στο βλέμμα να τις διαπερνά!

Χριστίνα Πανίδου
CEO Panidis

Η συνεχής πρόοδος στον τομέα του γυαλιού ανοίγει νέες προοπτικές και δημιουργεί ευκαιρίες για τη βιομηχανία. Το 1ο Glass Forum αναμένεται να γίνει σημείο αναφοράς για τον κλάδο, φέρνοντας επαγγελματίες και εταιρείες σε έναν χώρο ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών. Εκπροσωπώντας την PANIDIS S.A. ευχόμαστε επιτυχία για τη διοργάνωση και αναμένουμε με ενθουσιασμό να συμμετάσχουμε σε αυτό το σημαντικό γεγονός, που θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνογνωσίας και καινοτομίας στον χώρο του γυαλιού και στην ενίσχυση του κλάδου.

Τάσος Παπαδόπουλος
CEO PAP SAFETY GLASS

Στηρίζουμε το 1ο Glass Forum και ευελπιστούμε πως θα αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα ενός νέου δρόμου για την ελληνική βιομηχανία επεξεργασίας υαλοπινάκων. Είναι σημαντική τόσο η συνεχής ουσιώδης ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου, όσο και η δυνατότητα διασύνδεσης με νέους συνεργάτες και πελάτες. Η συμμετοχή κορυφαίων παραγόντων, μέσα από τεκμηριωμένες ομιλίες και η ανάλυση τόσο των προτερημάτων όσο και των μειονεκτημάτων του γυαλιού, δίνει σε όλους την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τη μοναδικότητά του, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται καθημερινά, έτσι ώστε να φθάνει στον τελικό αποδέκτη ένα προϊόν υψηλών προδιαγραφών.

Παναγιώτης Ρόζος
Διευθύνων Σύμβουλος Π. Ρόζος & ΣΙΑ ΕΕ

Χαίρομαι ιδιαίτερα που συμμετέχω, μεταξύ έγκριτων συναδέλφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδικών στο θέμα του Γυαλιού, στο πρώτο Glass Forum στη χώρα μας. Η χρήση του γυαλιού στις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις και το minimalist frameless design κυριαρχούν σήμερα, καθιστώντας το γυαλί δομικό υλικό του μέλλοντος. Για αυτό ήταν επιτακτική η ανάγκη οργάνωσης ενός συνεδρίου, όπως το Glass Forum, ώστε να αναδειχθούν αυτές οι τάσεις, να υπάρξει ενημέρωση αλλά και εκπαίδευση πάνω στη χρηστικότητα του γυαλιού, αλλά και τις πολλαπλές εφαρμογές του στον κατασκευαστικό κλάδο. Μόνο έτσι, με συνέργειες και εξωστρέφεια, μπορεί να επιτευχθεί μια συνολική ανάπτυξη στον κλάδο μας. Όλα αυτά, στο εμβληματικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη, συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον.

Στέλιος Κωστής
Διευθύνων Σύμβουλος StelCo Α.Ε.

Το πρώτο συνέδριο γυαλιού στην Ελλάδα είναι γεγονός.
Μια μοναδική ευκαιρία εστίασης στην ουσιώδη ενημέρωση, μέσα από σημαντικές ομιλίες που θα προβάλλουν στην αγορά τα μεγάλα θέματα και τις αξίες του κλάδου, αλλά και τις ποιοτικές, πιστοποιημένες, αειφόρες κατασκευές του γυαλιού.
Μοναδική ευκαιρία, επίσης, να έρθουν κοντά οι επαγγελματίες του κλάδου με τα συναφή επαγγέλματα, για να αναδείξουμε όλοι μαζί τη μοναδική αξία του γυαλιού, ενός αρχαίου υλικού με δυναμικό μέλλον!
Η StelCo θα είναι εκεί, συνεχίζοντας την ακμάζουσα διαδρομή της, για να συνδράμει από τη θέση της στην επίτευξη των στόχων του συνεδρίου.
Καλή επιτυχία!

Τίτος Στεφανίδης
CEO Inal – Intermetal

Ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα και το πρώτο συνέδριο γυαλιού είναι γεγονός. Φυσικά η εταιρία INTERMETAL ABEE με τα προϊόντα INAL®, η πρώτη Ελληνική εταιρία παραγωγός εξαρτημάτων και συστημάτων για τη στήριξη γυάλινων αρχιτεκτονικών κατασκευών, δε θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτό το γεγονός. Το παρελθόν μας, το παρόν μας και κυρίως το μέλλον μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό το εκπληκτικό προϊόν που βρίσκεται στη ζωή μας από την αρχαιότητα και που η τεχνολογία του εξελίσσεται συνεχώς. Το γυαλί, μας επιφυλάσσει ένα μέλλον αρχιτεκτονικής ομορφιάς, με απλότητα, χρηστικότητα και κυρίως προστασία σε ένα συνεχώς πιο επιθετικό περιβάλλον. Καλή επιτυχία με την ευχή για την επιτυχημένη αρχή ενός θεσμού.

Μιχάλης Κατσόμαλλος
Γενικός Διευθυντής iGLASS

Τα συνέδρια και οι εκθέσεις αποτελούν μοχλό ανάπτυξης κλαδικών δραστηριοτήτων.
Αποτελούν θύλακα, όπου προβάλλονται αλλά και γεννιούνται εξελίξεις, τάσεις, καινοτομίες.
Αποτελούν δεξαμενή άντλησης ιδεών, πεδίο προβολής προϊόντων, βήμα ανάδειξης αξιών και ανθρώπων, χώρο δημιουργίας ευκαιριών, συνεργασιών, δικτύωσης.
Και φυσικά, δημιουργούν περιβάλλον και συνθήκες επίτευξης εμπορικών συμφωνιών.
Ως τέτοιο καλωσορίζουμε το Glass Forum, πιστεύοντας ότι, θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάδειξη του γυαλιού, του μαγικού αυτού υλικού, που όλοι μας πραγματευόμαστε, στη θέση που πραγματικά του αξίζει. Προσδοκούμε ότι θα αναδείξει τις απεριόριστες δυνατότητές του από άποψη αισθητική, λειτουργική, βιοκλιματική και ενεργειακή καθώς και τις άπειρες εφαρμογές του σε όλους τους τομείς σύγχρονων κατασκευών και προϊόντων.

Καλή επιτυχία Glass Forum!